Energiagazdálkodási képzés 2017

2017 szeptemberétől indul energiagazdálkodási képzésünk nyolcadik évfolyama. Jelentkezési határidő 2017 július 31.

Gáz szállítói tarifa tréning az EU-ban és szimulációs játék

REKK és az Energia Közösség szabályozói képzése

Regionális energiapiaci integráció 2.0

2nd Central and South East Europe Energy Policy Forum

Az Európai Bizottság és a REKK közös május 30-i energiapolitikai fórumán a "Clean Energy for all Europeans" által javasolt villamosenergia-piaci integráció megvalósítását fogjuk tárgyalni.

Meg-megújuló statisztikák

Elemzésünk szerint a háztartási tűzifa-felhasználás újraszámolása (felhasználás alapján) olyan jelentős változást okoz a megújulóenergia-felhasználásban, mellyel Magyarország gyakorlatilag elérte a 2020-as megújuló célját.

SEERMAP Villamosenergia-hálózatok képzés

Március 6-8., Athén

A képzésen dél-kelet európai energia szakértők, szabályozók, kutatók és döntéshozók vesznek rész annak érdekében hogy megosszák ismereteiket a villamosenergia-hálózatok fejlesztésének kérdéseiről.

Az európai uniós „Winter Package” által javasolt szabályozási változások és a hazai energiapiac

MEKSZ-REKK Workshop, Budapest

A REKK 2017-ben is a világ legjobb think tankjei között

Az Energiahatékonysági Irányelv 7. cikkelyének végrehajtása

Az Európai Bizottság publikálta tanulmányunkat honlapján, mely az Energiahatékonysági Irányelv végrehajtását értékelte az EU-28 tagállamokban.

Megérte megépíteni a szlovák-magyar földgázvezetéket?

Elemzésünk szerint a rendszerösszekötő megépítése versenyt támasztott a domináns gázpiaci szereplő számára, kedvezőbb tárgyalási pozícióba hozva a kormányt a hosszú távú szerződés újratárgyalásakor. Becslésünk szerint a beruházás hat hónap alatt megtérült

Az EU 10%-os összekapcsolási célja a CO2 mitigáció tükrében

Climate Policy 2016

Javítható-e az EU 10%-os összekapcsolási célkitűzése? Az országok vagy határok szintjén érdemes vizsgálni a kérdést? Milyen hatással lenne a szén-dioxid-kibocsátásra Európában? Cikkünk ezeket a kérdéseket járja körül az Európai Árampiaci Modellel.

Modellünk a víziközművek díjszabása, valamint a befektetési stratégiák, a költségszerkezet és a fogyasztói viselkedés közötti kölcsönhatások széles körű vizsgálatára

A vízgyűjtő, a vízkészlet, az infrastruktúrák és a vízhasznosítások egységes kezelése.

35 országra kiterjedő, 3000 erőmű termelését szimuláló árampiaci modellünk infrastrukturális beruházások értékelésére, árelőrejelzésre alkalmas.

Gázpiaci modellünk infrastruktúra beruházások értékelésére, krízishelyzetek elemzésére és szabályozásváltozások hatáselemzésére alkalmas.

Fő kutatási területeink

Árampiac

Árampiaci kutatásaink a nagykereskedelmi villamosenergia-piacok szabályozására és működésének elemzésére, hálózati kérdésekre, nagyfogyasztói kérdésekre terjednek ki.

Gázpiac

Gázpiaci kutatásaink a hálózati kérdésekre koncentrálnak. A vertikum egésze, szabályozó hatóságok és nagyfogyasztók számára végzünk tanácsadási tevékenységet.

Távhő

A hőpiacot érintő kutatásaink elsősorban a távhőtermelő és szolgáltató szektor vállalatait és szabályozását célozzák.

Vízgazdaság

Vízgazdasági tevékenységünk a víziközművek, a vízgyűjtő-gazdálkodás és az árvízkockázat-kezelés gazdasági vetületeire fókuszál.

Megújuló

A megújuló energiák elterjedésének, támogatásának és hosszú távú hatásainak vizsgálata kiemelt kutatási területünk.

Termékeink

Oktatás
Szakpolitikai tanácsadás
Think Tank
Árampiaci modellezés
Gázpiaci modellezés
Események
Kiadványok
Publikációk
Piacelemzés

Globális hálózat

Nemzetközi oktatási tevékenységünk 2004 óta közel 100 országra terjedt ki. Több mint 2000 energiapiaci szakember vett részt képzéseinken.

ERRA képzések

2004 óta nyújtunk egyhetes intenzív képzéseket, illetve e-learning oktatásokat az ERRA országok szabályozói számára az energiaszektor különböző részterületeiről.

Bővebben
Energiagazdálkodási szakközgazdász képzés

Képzésünk célja a vezetékes energetikai iparágak munkatársainak, közép- és felsővezetőinek magas színvonalú szakmai felkészítése a globális környezeti és üzleti kihívásokkal szemben.

Bővebben
Egyedi képzések

Kérésre egyedi, 2-3 napos intenzív képzéseket végzünk vállalatok, szabályozók és egyéb szervezetek részére, amelyek a szakemberek képzési igényeit személyre szabottan követik.

Bővebben