Oktatás / Egyéb képzések
Energiapiaci oktatás Ukrajnában2015. december 10.

A projekt célja, hogy segítse a szlovák energiaszektor reformjaival kapcsolatos tapasztalatok megosztását az ukrajnai partnerekkel, elsősorban az energiahatékonyság és a megújuló energia területén. A projekt kitér a vonatkozó EU-s szabályozás és programok végrehajtására, hogy segítse átültetésüket a nemzeti szintű szabályozásba.

A projekt célja

- az uniós és a nemzeti szabályozás harmonizációjával foglakozó ukrán kormányzati képviselők továbbképzése energiahatékonyság és a megújuló energia témákban,

- ukrán helyhatósági vezetők továbbképzése az unió, valamint a cseh és szlovák jogszabályokról és programokról, valamint sikeres szlovák és cseh helyhatósági szintű programok tapasztalatairól,

- felhívni az ukrán közvélemény figyelmét az EU energiahatékonysági és a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatos szakpolitikáira, valamint a V4 országok vonatkozó tapasztalataira.

Tevékenységek:

  1. 4 továbbképzés Kijevben ukrán kormányzati tisztségviselők számára

V4-es szakértők bemutatták az EU energiahatékonysági és megújuló szabályozásának hazai végrehajtását, az ezzel kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat.

Előadások: CZ, SK, HU, PL

  1. 5 napos továbbképzés Csehországban 20 ukrán helyhatósági vezetőnek

A továbbképzés célja az uniós és cseh intézkedések, a fenntartható energiagazdálkodási akciótervek, innovatív finanszírozási rendszerek, régiós és helyhatósági több szintű energiagazdálkodási rendszerek bemutatása. Sikeres városi projektekhez látogatása központi fűtés, közvilágítás modernizációja és épületek hőszigetelése témákban.

További információ az SFPA honlapján

  1. Magas szintű régiós esemény önkormányzatoknak, szakértőknek és a társadalomnak

A konferencia célja, hogy a visegrádi országok megosszák az energiahatékonyság és a megújuló energiahasználattal kapcsolatos tapasztalataikat az ukrán energia közösséggel, a régiós és helyhatósági képviselőkkel, vállalatokkal, civil szervezetekkel és a médiával.

További információ az SFPA honlapján

  1. Könyv a visegrádi országok energiahatékonysággal kapcsolatos tapasztalatairól (ukránul és angolul)

A könyv célja, hogy bemutassa a visegrádi országok tapasztalatait az ukrán energia közösségnek. A könyv szerzői a továbbképzést tartó V4 szakértők.