Események / Workshopjaink
Az innovációs politika eredményei az energetikai innováció területén2018. március 7. - REKK Energy Futures II.
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, Szenátusi Tanácsterem (II. emelet, E2001), 1093 Budapest, Fővám tér 8.
Dr. Pálinkás József, a NKFIH elnökének és Décseiné Giczi Katalin, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. hálózati innovációs szakértőjének előadása

A REKK Energy Futures előadássorozat apropóját az adja, hogy az energetikai szektorban zajló átalakulás, az „energy transition” egyre jelentősebbé válik, újabb és újabb kihívások elé állítva azt a módszertani keretet, amellyel az energetikai piacokat elemezni szoktuk. Az energiatárolás költséghatékony formában való megjelenése, a közlekedés dekarbonizációja, az időjárásfüggő erőművek termelési adatainak növekvő előrejelezhetősége mind olyan jelenségek, amelyek nem csak technológiai oldalról hoznak változásokat, hanem a szektor logikáját is átalakítják. A rendezvénysorozat minden alkalmával két olyan előadót hívunk meg, akik ezen átalakulás műszaki-technikai jellemzőinek megvilágítása mellett az átalakulással összhangban lévő, azt segítő üzleti modellek megértésében is segíteni tudják az érdeklődő közönséget.

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal a hazai kutatás-fejlesztés és innováció kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának legfőbb letéteményese, amely az energetikai területen is fontos támogatási programokat vezet. Energiatárolás, okos városok, PowerUp! start-up verseny, Horizont 2020 Energia tématerület partnerkeresés koordinációja - néhány az ide tartozó területek közül. A március 7-i rendezvényen elsőként Dr. Pálinkás József, a hivatal elnöke tartott előadást az eredményekről, sikeres projektekről.

Az előadás anyaga elérhető az alábbi honlapról.

Az NKFIH előadása után Décseiné Giczi Katalin, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. hálózati innovációs szakértője mutatta be azt az izgalmas projektet, amely innovatív megoldást dolgoz ki a városok okos energiaellátása és irányítása területén. A „Smart Building – Smart Grid – Smart City” projekt sikeres példája annak, hogy az energetikai innovációs területen hogyan lehet a saját forrás mellett külső (esetleg EU) forrást is használni, és egyetemi és vállalati partnerek tudására is építeni.

Fotóalbum
Az esemény partnere
Kapcsolódó termék

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.