Események / Workshopjaink
REKK Energy Storage Day - Az energiatárolás legújabb fejleményei, kihívások a hálózati, rendszer-szabályozási és piaci integrálhatóság kapcsánáprilis 4. - REKK Energy Futures III.
Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest Mátyás utca 8.
A rendezvény 15.00-kor kezdődik. A részletes program a leírás alatt található csatolt fájlra kattintva nyílik meg.

Az energetikai szektorban zajló átalakulással, az „energy transition”-nal foglalkozó rendezvénysorozatunk harmadik alkalmával a hálózati energiatárolás terjedésével foglalkozunk. Az időjárásfüggő energiatermelés térnyerésével és a háztartási kiserőművek terjedésével egyre nagyobb igény jelentkezik a rugalmas energiatároló megoldásokra mind a hazai, mind a regionális villamosenergia-piacokon.

Mivel a szabályozási tartalék energia ára viszonylag magas, így jobban előtérbe kerül a termelő kapacitások és az új, egyre csökkenő fajlagos költségű akkumulátorok versenye. A kereskedelmi jellegű tevékenységek mellett az akkumulátorok használata előtt jelentős lehetőségek nyílnak a villamos hálózatok üzemeltetése terén is. A fokozódó lakossági ellenállás miatt egyre nehezedő hálózat építés/bővítés több esetben elodázható, vagy későbbre ütemezhető a hálózati elemek (vezetékek, trafó állomások) időszakos túlterhelésének akkumulátoros „kivédésével”.

Ennek a technológiának új célú alkalmazásához, az ellátási értékláncba illeszkedéséhez azonban megfelelő szabályozási környezet szükséges – a hazai alkalmazási kezdeményezések mellett ezt is tárgyaljuk a REKK Energy Futures sorozat III. alkalmával. A rendezvény során bemutatkozik a három nagy hazai energiatárolási projekt: az E.ON, az ELMŰ és az Alteo projektjei. Ezután a Szörényi Gábor által moderált kibővített panelbeszélgetés során vitatják meg az előadók, Erdei Gábor (ABB) és Lontay Zoltán (energetikai szakértő), hogy a külföldi példák alapján milyen szabályozási környezet szükséges a további terjedéshez.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részvétel:

A rendezvény részvételi díja: 9000 Ft.

Jelentkezni a lenti regisztráció kitöltésével lehet.

A részvétel egyetemi hallgatóknak és oktatóknak ingyenes. Ezt a regisztárció során a kedvezményre jogosultság mezőnél lehet jelezni, és a többi számlázási mezőbe egy X-et kell tenni.

Regisztráció

Számlázási adatok

A csillaggal (*) jelölt mezők kitölése kötelező.
Kapcsolódó termékek

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.