Események / Workshopjaink
Útiterv egy alacsony széndioxid-kibocsátású magyar energiaszektorhoz2012. január 12.

Neves vendégelőadóink betekintést engedtek országaik tapasztalataiba az alacsony széndioxid-kibocsátású villamosenergia-termeléssel kapcsolatos piackialakítás és befektetések terén. A workshop részeként magyar energiapolitikai döntéshozók és iparági képviselők egy kerekasztalbeszélgetés keretében vitatták meg a magyar dekarbonizációs tervet. A délutáni előadásokat a felmerült témák - így az átviteli hálózat fejlesztése, az okos hálózatok és az elektromos járművek - neves külföldi szakértői tartották, akik egyúttal betekintést nyújtottak a REKK tervezett kutatásának részprojektjeibe is. A workshop zárásaként a REKK vezetője, Kaderják Péter mutatta be a REKK kutatási tervét.

A kutatási projekt a REKK történetének harmadik nagy projektje. Alapítása óta a REKK folyamatosan arra törekedett, hogy olyan előremutató, regionális fókuszú projekteket kezdeményezzen, melyek az energiapiacok közelebbi és távolabbi jövőjére erős befolyással bíró, aktuális és releváns szabályozói és energiapolitikai problémákra összpontosítanak. Minden projekt esetében a REKK vet fel témákat és végzi a kutatást, ahogyan az alkalmazott módszertan és a publikált cikkek tudományos színvonala iránt is a REKK vállal felelősséget. Eközben a kutatási kérdések finomhangolásával és a részprojektek földrajzi kiterjedésével kapcsolatban a REKK mindig egyeztet a projektpartnerekkel, akik túlnyomó többségben régiónk energiapiacának szereplői közül kerülnek ki (termelők, szállítók, TSO-k, DSO-k, szabályozók, nagyfogyasztók, stb.) A 2-3 évig tartó kutatási munka, melyet a projektpartnerek finanszíroznak, lehetővé teszi számunkra, hogy a választott témákat behatóan és részletekbe menően tanulmányozzuk, a partnerek számára rendezett időközi workshopok pedig jó lehetőséget biztosítanak az előzetes eredmények energiapiaci szereplőkkel történő megvitatására.

A REKK a kutatás során támaszkodik arra a széles szakértői bázisra is, melyet az Európa-szerte, az Egyesült Államokban, régiónkban, valamint Ázsiában kialakított kapcsolatai nyújtanak. A REKK ezt a kapcsolatrendszert közel egy évtizede folytatott oktatási és tanácsadási tevékenységére alapozva építette ki.

Térkép
Kapcsolódó termék