Események / Workshopjaink
Beyond Gas Workshop Budapesten2018. szeptember 14.

A ‘Beyond gas - Energy security issues in the V4 after 2020’ kutatás félidei workshopját 2018. szeptember 14-én tartottuk Budapesten. A Beyond Gas projekt célja a Visegrádi Együttműködés országai számára 2020 után releváns új ellátásbiztonsági koncepció megfogalmazása (a szomszédos országokra való kiterjesztés lehetőségével).

A szakmai rendezvény első felében a Visegrádi országok kutatóintézetei bemutatták előzetes eredményeiket, saját kutatásaik és az érintetetekkel készített interjúk alapján. A workshop második felében meghívott kormányzati képviselők, iparági szakértők és kutatók vitatták meg a felvázolt energiabiztonsági kérdéseket.

A workshopnak két fő célja volt. Először is a résztvevők prioritási sorrendet állítottak fel azok között a kérdések között, ahol a V4 országok energiabiztonsági kihívásokkal néznek szembe 2020 és 2030 között. Másodszor, a résztvevők felvetették azokat a kérdéseket, ahol a koordinált V4 akciók nyújthatják a leghatékonyabb vagy legkívánatosabb megoldást.

A résztvevők által kiválasztott legfontosabb kérdések közül néhány példa: a régió számára még mindig jelentős a gáz szerepe energiabiztonsági szempontból; a növekvő igény a rugalmas termelési kapacitásokra a megújuló energiaforrások és a nukleáris energia együttélésével párhuzamosan; az új csővezeték-projektek diverzifikációja; a szén jövője a régióban. Többek között ezek a kérdések adják a további együttműködés fő témáit.

Beyond Gas Washingtonban

Beyond gas - Energy security issues in the V4 after 2020 project

Fotóalbum