Események / Workshopjaink
V4 Energy Think Tank Platform, Budapest workshop2018. szeptember 13.
Helyszín: Budapest

A workshop a Visegrádi Együttműködés Energia Think Tank Platformjának hivatalos nyitó eseménye volt.

Az együttműködés célja a visegrádi országok kutatóközpontjai közötti kooperáció erősítése az energiaszektorban, valamint az akadémiai szféra és a döntéshozók közötti párbeszéd előmozdítása ezen a területen. Ennek érdekében a REKK (Regionális Energia- és Infrastruktúra-politikai Együttműködésért Alapítvány) koordinátorként, három külföldi partner - az SFPA (Research Center of the Slovak Foreign Policy Association), az Instytut Jagielloński és az AMO (Association for International Affairs, Prague) - együttműködésével kezdeményezte a V4 Energy Think Tank Platform (V4ETTP) elindítását, mint egy állandó energia-fókuszú együttműködés létrehozását, amely 2018 óta működik.

V4ETTP egy platform - állandó hálózat - regionális fókuszú, energiával kapcsolatos és szakpolitika-orientált kutatást és elemzést facilitáló kutatóközpontok számára, a tagintézetek energia-tanulmányok terén szerzett tapasztalataira építve. A V4ETTP célja strukturált együttműködés folytatása a V4 kormányzatok képviselőivel az energia, az energetikai diplomácia és az éghajlat területein, valamint a közép-európai térség nyitottsága érdekében - amennyiben a tagok elfogadják és egyetértenek - harmadik országok kutatói és kormányzati szintű képviselőinek bevonásával.

A budapesti workshopon résztvevők megvitatták a régió integrált energiaügyi és éghajlat-változási terveinek előrehaladását, valamint a dokumentumok kidolgozásakor felmerülő kihívásokat.