Események / Workshopjaink
Nemzeti Hidrogénstratégiák - Megvalósítási tervek és modellezési eredmények2021. december 8. - A hidrogéngazdaság fejleményeinek áttekintése a V4 országokban
Helyszín: 9:00 - 11:00, Online

A hidrogén várhatóan kulcsszerepet játszik a dekarbonizációs célok elérésében. A V4 Energy Think Tank Platform és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett rendezvény összefoglalta a Visegrádi régióban a hidrogénnel kapcsolatos legújabb fejleményeket.

Az online workshop Steiner Attila, a körforgásos gazdaságért, energia- és klímapolitikáért felelős magyar államtitkár megnyitójával kezdődött, majd áttekintettük azokat a friss tudományos eredeményeket, amelyek segítenek pontosabban megérteni a hidrogén szerepét a klímacélok elérésében.


Előadók:

  • Michał Mroskowiak, Institute Jagiellonski (PL): Túlkínálat a megújuló villamosenergia-termelésben - Mikor fog bekövetkezni és mi lesz a hidrogén szerepe ekkor Lengyelországban?
  • Oldřich Sklenář, AMO Research Center (CZ): A hidrogén szerepének becslése a cseh ipari szektor dekarbonizációjában
  • Kotek Péter, REKK (HU): Esettanulmányok a hidrogén kínálati és keresleti oldalának modellezéséből
  • Balogh Ádám, Energy Community Secretariat: A hidrogén-technológiák lehetséges felhasználása az Energy Community országaiban

A rendezvény a magyar V4-elnökség hivatalos programja részeként valósult meg.

Térkép
Kapcsolódó termék

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.