Események / Workshopjaink
Gázkiváltás - Áldás vagy fenyegetés dekarbonizációs szempontból?szeptember 13.
Helyszín: Budapest

Az energetikai átmenet részeként elkerülhetetlen a fosszilis energiahordozók fokozatos kivezetése. Míg a szénkivezetés már évekkel ezelőtt felkerült a nemzeti energiapolitikák napirendjére, még mindig széles körű vita folyik arról, milyen szerepet tölthet be a földgáznak a dekarbonizált gazdaságokban. Az Ukrajna elleni háború felgyorsította az orosz fosszilis gáz európai kiváltásának szükségességét, de vajon segíti vagy hátréltatja a dekarbonizációs célok elérését a hirtelen kivonás?

A REKK éves energiapolitikai fóruma idén arra összpontosít, hogyan és milyen áron lehet fokozatosan kivonni a fosszilis gázt a közép-kelet-európai régióban. Az egynapos konferencián az orosz fosszilis gáz rövid- és középtávú kiváltásának kínálati oldali lehetőségeit vizsgáljuk, majd külön panelbeszélgetések foglalkoznak azzal, hogyan lehet a gázt fenntartható forrásokkal helyettesíteni a fűtési, ipari és energetikai szektorban.

A rendezvényt személyes részvétellel szervezzük, az előadások nyelve angol. A konferencia után az elhangzott előadások és egy összefoglaló elérhetőek lesznek a honlapunkon. A rendezvénről felvétel nem készül.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

Hírlevél és jövőbeni események

A következő személyes adatait rögzítjük a jövőbeni megkereséshez: keresztnév, vezetéknév és email cím. Amennyiben törölni szeretné az adatait, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Eseményeinken fényképfelvételek készülnek. Részvételével Ön hozzájárul az eseményen készült felvételek honlapunkon, hírleveleinkben történő közzétételéhez.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitölése kötelező.
Térkép

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.