Események / Workshopjaink
Felhívás újságírók számárajúlius 19. - augusztus 15.

A REKK Regionális Energia- és Infrastruktúra-politikai Együttműködésért Alapítvány (REKK Alapítvány) küldetése, hogy az energiaágazatokra vonatkozó szakmai kérdésekben lehetőséget teremtsen európai léptékű, aktív és nyílt párbeszédre kormányzati és iparági szereplők, infrastruktúra-üzemeltetők, termelők és kereskedők, szabályozó hatóságok és fogyasztók, civil csoportok között.

Felismerve a hiteles szakmai újságírás jelentőségét ebben a folyamatban a REKK Alapítvány pályázatot hirdet újságírók számára.

A pályázat célja: két fő, energiagazdasági témakörökben aktív újságíró szakmai továbbképzésének támogatása a 2022/2023 tanévben.
A képzés szakiránya: Energiagazdálkodási szakközgazdász/specialista
A képzés típusa: akkreditált posztgraduális, 60 kredit – csak felsőfokú végzettséggel rendelkező újságírók jelentkezését várjuk
A képzés nyelve: angol

A képzés időtartama: 2022. szeptember 9. - 2023. június 30. - 2 félév, 300 tanóra, hetente egyszer, péntekenként

A képzés jellege: a vezetékes energia ágazatokban dolgozó szakemberek számára közgazdaságtanilag megalapozott, gyakorlatorientált, korszerű, komplex ismeretanyagot és elemzési, módszertani képességeket átadó, kislétszámú oktatás
A képzés helye: Budapesti Corvinus Egyetem
A képzés díja: 595 ezer Ft/félév

A jelen pályázaton elnyerhető támogatás mértéke: 100% (azaz a pályázaton kiválasztott újságírónak önerőt nem kell biztosítania)

A támogatás folyósításának feltételei: az adott félév végéig esedékes vizsgák, záróvizsgák és szigorlatok sikeres teljesítése, a szakdolgozat sikeres védése legkésőbb a képzés megkezdését követő 3. félév végéig. Amennyiben ez nem teljesül, a képzés díját vissza kell fizetni.

A pályázat menete: a pályázni kívánó újságírók jelentkezését a következő e-mail címen várjuk:
Az emailhez a következőket kérjük csatolni:

  • friss szakmai önéletrajz
  • az utóbbi három évben energia témakörben megjelent cikkei közül a pályázó által kiválasztott, legjobbnak tartott írás, a megjelenés helyének, időpontjának megjelölésével

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15., 12:00 óra

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.