Események / Workshopjaink
Települések fűtése megújuló energiával - Megvalósult projektek tapasztalatai első kézbőljanuár 31. - 9:00 - 12:00, REKK Workshop
Helyszín: online

Az utóbbi évben megtapasztalt drasztikus energiaár-növekedés hatására sok települési önkormányzatban merült fel, hogy a helyi energiaellátás függetlenítése, zöldítése és az ellátásbiztonság növelése érdekében megújuló energiaforrásokra állítsa át intézményei fűtési rendszereit. De milyen opciók vannak, hogyan érdemes elindulni a megújuló energiaforrásra alapozott közösségi fűtés felé vezető úton? Rendezvényünkön azt vizsgáltuk meg, hogyan lehet az egyedi gázfűtést biomasszára, geotermiára, vagy más megújuló energiára épülő, kisméretű távfűtőrendszerrel kiváltani.

Workshopunkon a résztvevők meghallgathatták két sikeres, megvalósult geotermikus energiát, illetve biomasszát hasznosító projekt tapasztalatait, valamint megismerhették az országos lefedettségű geotermikus adatbázist, az OGRE-t. Az előadások utáni kerekasztal-beszélgetésen geotermikus, illetve biomassza alapú távfűtési rendszerek tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozó szakemberekkel arról beszélgettünk, hogy mik a fő kihívások és lehetséges megoldások a megújuló fűtésre való átálláskor.

A worskhop a "Dekarbonizált Mórahalom - geotermikus alapú fenntartható, kombinált zöldenergetikai mintaprojekt kistelepülések számára - 2020-3.1.3-ZFR-TEFH-00002” projekt társfinanszírozásában valósult meg.

Térkép

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.