Események / Workshopjaink
Nemzeti Energia- és Klímatervek a Duna Régióban - Megújuló Hő és Közlekedés2021. május 20. - 10:00 - 12:00 Online workshop

A Duna Régió Stratégia magyar-cseh vezetésű fenntartható energia prioriási területe tevékenységével és eredményeivel a régió szempontjából fontos és aktuális, energiával kapcsolatos szakpolitikai kihívások megoldását segíti elő. A REKK a prioritási terület megbízásából készítette el a Nemzeti Energia- és Klímatervek a Duna Régióban c. tanulmányt, amely a Duna Régiós országok Nemzeti Energia és Klímaterveiben (NEKT) és a nem EU tagállamok hasonló stratégiai dokumentumaiban meghatározott, 2030-ra vonatkozó célokat, azok elérésére irányuló szakpolitikákat és intézkedéseket, valamint a várható eredmények és kölcsönhatások összehasonlító elemzését és értékelését tartalmazza.

A tanulmány eredményeit két workshop keretében mutattuk be.

Május 6-án a Duna Régió országainak villamosenergia- és földgázszektorát érintő tervekről és célkitűzésekről volt szó, míg május 20-án a nem-ETS szektor kibocsátását nagyban befolyásoló megújuló alapú fűtésről és közlekedésről beszélgettünk meghívott vendégeinkkel.

A május 20-i workshopra meghívott vendégeink:

  • Biljana Grbić, Advisor, Energy Community Secretariat
  • Julian Popov, Fellow, European Climate Foundation
  • Tomas Smejkal, Head of the Strategy Unit, Ministry of Industry and Trade (CZ)
  • Martin Sambale, Expert, EZA - Energie- und Umweltzentrum Allgäu (DE)
  • Matjaž Vrčko, Head of Public Transportation Division, Ministry of Infrastructure (SI)

A rendezvényt a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a REKK közösen szervezte.

Térkép
Kapcsolódó termék

Az esemény a REKK Alapítvány támogatásával valósult meg.