A magyarországi villamosenergia-piac elmúlt évének áttekintése

IDŐPONTVÁLTOZÁS! Május 28.,15:00 - 17:00, Piaci Jelentés Workshop

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

15:00 - 17:00, Piaci Jelentés Workshop

Innovatív megújulóenergia-aukciók és megvalósítási lehetőségeik az Energiaközösség országaiban

Január 30, 9:00 - 12:00

Tanulmány a magyarországi szélenergia-potenciálról

A REKK és az Austrian Institute for Technology közel 100 GW műszaki és 16 GW gazdasági potenciált számolt ki a magyarországi szélenergia-hasznosítás számára, ami messze meghaladja a 2030-ra kitűzött szélenergiacélokat.

Az orosz gáz kivezetésének lehetősége Magyarországon

Modellezéssel, kérdőívezéssel, interjúkkal és statisztikai elemzéssel megtámogatott tanulmányunk azt találta, hogy a magyar gázfogyasztás akár 37%-al is mérsékelhető 2030-ra különösebb erőfeszítések nélkül a 2021-es kiinduló értékhez képest.

Is border carbon adjustment the right tool for the power sector?

Climate Policy

Pató Zsuzsanna, Mezősi András és Szabó László elemzése a Climate Policy folyóiratban jelent meg.

Rugalmasság, energiatárolás, kereslet oldali válaszadás

2023. március 16., 9:00 - 13:00

Az online workshop az Egyesült Királyság és Magyarország tapasztalatait, innovációs tevékenységeit és szabályozási gyakorlatát vitatja meg a rugalmasság, az energiatárolás és a keresletoldali válaszadásl témakörökben.

Modellünk a víziközművek díjszabása, valamint a befektetési stratégiák, a költségszerkezet és a fogyasztói viselkedés közötti kölcsönhatások széles körű vizsgálatára

A vízgyűjtő, a vízkészlet, az infrastruktúrák és a vízhasznosítások egységes kezelése.

35 országra kiterjedő, 3000 erőmű termelését szimuláló árampiaci modellünk infrastrukturális beruházások értékelésére, árelőrejelzésre alkalmas.

Gázpiaci modellünk infrastruktúra beruházások értékelésére, krízishelyzetek elemzésére és szabályozásváltozások hatáselemzésére alkalmas.

Fő kutatási területeink

Árampiac
Gázpiac
Távhő
Vízgazdaság
Megújuló
Dekarbonizáció

Termékeink

Oktatás
Szakpolitikai tanácsadás
Think Tank
Árampiaci modellezés
Gázpiaci modellezés
Események
Kiadványok
Publikációk
Piacelemzés

Globális hálózat

Nemzetközi oktatási tevékenységünk 2004 óta közel 100 országra terjedt ki. Több mint 2000 energiapiaci szakember vett részt képzéseinken.

ERRA képzések

2004 óta nyújtunk egyhetes intenzív képzéseket, illetve e-learning oktatásokat az ERRA országok szabályozói számára az energiaszektor különböző részterületeiről.

Bővebben
Energiagazdálkodási szakközgazdász képzés

Képzésünk célja a vezetékes energetikai iparágak munkatársainak, közép- és felsővezetőinek magas színvonalú szakmai felkészítése a globális környezeti és üzleti kihívásokkal szemben.

Bővebben
Egyedi képzések

Kérésre egyedi, 2-3 napos intenzív képzéseket végzünk vállalatok, szabályozók és egyéb szervezetek részére, amelyek a szakemberek képzési igényeit személyre szabottan követik.

Bővebben