A magyarországi villamosenergia-piac elmúlt évének áttekintése

15:00 - 17:00, Piaci Jelentés Workshop

A REKK hagyományos tavaszi árampiaci rendezvényén elemezzük a tavalyi év hazai és nemzetközi trendjeit és vendégeinkkel beszélgetünk az idei év kihívásairól.

Bevezetés a víziközművek szabályozásába 2022

Az négynapos képzés a víziközmű szektor szabályozóinak fő feladatköreit tárgyalja, különös tekintettel a szabályozott iparágak felügyeletére, az árszabályozás alapjaira, a teljesítmény benchmarkingra

Nemzeti Hidrogénstratégiák - Megvalósítási tervek és modellezési eredmények

9:00 - 11:30, online

A magyar V4-elnökség hivatalos programja részeként megvalósuló rendezvényen összefoglaljuk a hidrogénnel kapcsolatos legújabb fejleményeket a régióban.

A karbonárazás jövője

10:00 - 12:15 és 14:00 - 16:15 Online workshop

A délelőtti szekcióban az EU ETS reformjáról, az esetleges ágazati és földrajzi kiterjesztésének hatásairól volt szó. Délután az EU-n kívüli karbonárazási rendszerekről és a széndioxid-árakat befolyásoló tényezőkről beszélgettünk vendégeinkkel.

Jelentős PV kapacitás hatása a hazai villamosenergia-rendszerre

Március 11., 16:00 - 17:30

A workshopon bemutatott kutatás azt vizsgálta, hogy jelentősen növekvő beépített naperőmű-kapacitás esetén van-e elegendő flexibilis kapacitás a hazai villamosenergia-rendszerben, és milyen hatások várhatóak a nagykereskedelmi árakra, további tényezőkre.

A szénfelhasználás kivezetése a közép- és kelet-európai régióban

10:00 - 12:00, Régiós Energiapolitikai Fórum Online

Az online konferencián bemutatjuk a közép- és kelet-európai régióra fókuszáló legfrissebb kutatások modellezési eredményeit, és a policy, illetve vállalati szektor képviselőivel beszélgetünk a szénkivezetés várható gazdasági és társadalmi hatásairól.

LNG terminálok szabályozási keretei

A tanulmány azokat a szabályozói korlátokat és hiányosságokat keresi, melyek a működő LNG terminálok optimális kihasználtságát akadályozzák.

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos energia árára, illetve a helyi gazdaságra való hatásokat.

Modellünk a víziközművek díjszabása, valamint a befektetési stratégiák, a költségszerkezet és a fogyasztói viselkedés közötti kölcsönhatások széles körű vizsgálatára

A vízgyűjtő, a vízkészlet, az infrastruktúrák és a vízhasznosítások egységes kezelése.

35 országra kiterjedő, 3000 erőmű termelését szimuláló árampiaci modellünk infrastrukturális beruházások értékelésére, árelőrejelzésre alkalmas.

Gázpiaci modellünk infrastruktúra beruházások értékelésére, krízishelyzetek elemzésére és szabályozásváltozások hatáselemzésére alkalmas.

Fő kutatási területeink

Árampiac

Árampiaci kutatásaink a nagykereskedelmi villamosenergia-piacok szabályozására és működésének elemzésére, hálózati kérdésekre, nagyfogyasztói kérdésekre terjednek ki.

Gázpiac

Gázpiaci kutatásaink a hálózati kérdésekre koncentrálnak. A vertikum egésze, szabályozó hatóságok és nagyfogyasztók számára végzünk tanácsadási tevékenységet.

Távhő

A hőpiacot érintő kutatásaink elsősorban a távhőtermelő és szolgáltató szektor vállalatait és szabályozását célozzák.

Vízgazdaság

Vízgazdasági tevékenységünk a víziközművek, a vízgyűjtő-gazdálkodás és az árvízkockázat-kezelés gazdasági vetületeire fókuszál.

Megújuló

A megújuló energiák elterjedésének, támogatásának és hosszú távú hatásainak vizsgálata kiemelt kutatási területünk.

Termékeink

Oktatás
Szakpolitikai tanácsadás
Think Tank
Árampiaci modellezés
Gázpiaci modellezés
Események
Kiadványok
Publikációk
Piacelemzés

Globális hálózat

Nemzetközi oktatási tevékenységünk 2004 óta közel 100 országra terjedt ki. Több mint 2000 energiapiaci szakember vett részt képzéseinken.

ERRA képzések

2004 óta nyújtunk egyhetes intenzív képzéseket, illetve e-learning oktatásokat az ERRA országok szabályozói számára az energiaszektor különböző részterületeiről.

Bővebben
Energiagazdálkodási szakközgazdász képzés

Képzésünk célja a vezetékes energetikai iparágak munkatársainak, közép- és felsővezetőinek magas színvonalú szakmai felkészítése a globális környezeti és üzleti kihívásokkal szemben.

Bővebben
Egyedi képzések

Kérésre egyedi, 2-3 napos intenzív képzéseket végzünk vállalatok, szabályozók és egyéb szervezetek részére, amelyek a szakemberek képzési igényeit személyre szabottan követik.

Bővebben