A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

9:30 - 12:00, Piaci Jelentés Workshop

Az elmúlt évben Európa földgázpiacai gyökerestül felfordultak. Mit tehet Európa és Magyarország, hogy hosszú távon is megfizethető energiához jussanak a háztartások, az ipar és az erőműveink? Erről beszélgetünk a REKK hagyományos, gázévet záró eseményén.

Gázkiváltás - Áldás vagy fenyegetés dekarbonizációs szempontból?

2022. szept. 13., Régiós Energiaplolitikai Fórum, 9:30 - 16:00

Az Ukrajna elleni háború felgyorsította az orosz fosszilis gáz európai kiváltásának szükségességét, de vajon segíti vagy hátráltatja a dekarbonizációs célok elérését a hirtelen kivonás?

Javaslat az EU energiapiaci válságának kezelésére

Proposal to manage the current EU energy market crisis in a fair and market compatible manner by introducing a ‘skimming mechanism’ in the form of a fee added to the current regulated cross-border gas entry tariff for pipeline gas suppliers to the EU

A Zéró Karbon Központtal közös javaslatunk a 2022 szeptember 9-i Európai Energiatanács számára az energiaválság piacbarát kezelésére

A modelling-based assessment of EU supported natural gas projects of common interest

Energy Policy volume 166 (2022)

Selei Adrienn és Takácsné Tóth Borbála tanulmánya az Energy Policyben jelent meg.

Is border carbon adjustment the right tool for the power sector?

Climate Policy

Pató Zsuzsanna, Mezősi András és Szabó László elemzése a Climate Policy folyóiratban jelent meg.

Multiobjective and social cost-benefit optimisation for a sustainable hydrogen supply chain

Applied Energy Volume 325

Rácz Viktor és kollégáinak elemzése az Applied Energy folyóiratban.

Modellünk a víziközművek díjszabása, valamint a befektetési stratégiák, a költségszerkezet és a fogyasztói viselkedés közötti kölcsönhatások széles körű vizsgálatára

A vízgyűjtő, a vízkészlet, az infrastruktúrák és a vízhasznosítások egységes kezelése.

35 országra kiterjedő, 3000 erőmű termelését szimuláló árampiaci modellünk infrastrukturális beruházások értékelésére, árelőrejelzésre alkalmas.

Gázpiaci modellünk infrastruktúra beruházások értékelésére, krízishelyzetek elemzésére és szabályozásváltozások hatáselemzésére alkalmas.

Fő kutatási területeink

Árampiac

Árampiaci kutatásaink a nagykereskedelmi villamosenergia-piacok szabályozására és működésének elemzésére, hálózati kérdésekre, nagyfogyasztói kérdésekre terjednek ki.

Gázpiac

Gázpiaci kutatásaink a hálózati kérdésekre koncentrálnak. A vertikum egésze, szabályozó hatóságok és nagyfogyasztók számára végzünk tanácsadási tevékenységet.

Távhő

A hőpiacot érintő kutatásaink elsősorban a távhőtermelő és szolgáltató szektor vállalatait és szabályozását célozzák.

Vízgazdaság

Vízgazdasági tevékenységünk a víziközművek, a vízgyűjtő-gazdálkodás és az árvízkockázat-kezelés gazdasági vetületeire fókuszál.

Megújuló

A megújuló energiák elterjedésének, támogatásának és hosszú távú hatásainak vizsgálata kiemelt kutatási területünk.

Termékeink

Oktatás
Szakpolitikai tanácsadás
Think Tank
Árampiaci modellezés
Gázpiaci modellezés
Események
Kiadványok
Publikációk
Piacelemzés

Globális hálózat

Nemzetközi oktatási tevékenységünk 2004 óta közel 100 országra terjedt ki. Több mint 2000 energiapiaci szakember vett részt képzéseinken.

ERRA képzések

2004 óta nyújtunk egyhetes intenzív képzéseket, illetve e-learning oktatásokat az ERRA országok szabályozói számára az energiaszektor különböző részterületeiről.

Bővebben
Energiagazdálkodási szakközgazdász képzés

Képzésünk célja a vezetékes energetikai iparágak munkatársainak, közép- és felsővezetőinek magas színvonalú szakmai felkészítése a globális környezeti és üzleti kihívásokkal szemben.

Bővebben
Egyedi képzések

Kérésre egyedi, 2-3 napos intenzív képzéseket végzünk vállalatok, szabályozók és egyéb szervezetek részére, amelyek a szakemberek képzési igényeit személyre szabottan követik.

Bővebben