Rólunk / Kutatók
Ungvári Gáborkutató főmunkatárs

A Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont Vízgazdasági Csoportjának tagjaként elsősorban a hazai, illetve a környező régióra vonatkozó vízhasználatok és vízkár-elhárítási tevékenységek gazdasági és környezeti szempontú elemzésével foglalkozik. Szakmai szemléletének alapja az általában külön-külön vizsgált ágazatok - vízgyűjtőkre és vízkészletekre gyakorolt parciális hatásainak - egységes összefüggésrendszerben való értelmezése és közgazdasági elemzése.

1999 óta számos vízkészlet-gazdálkodási, interdiszciplináris kutatási és szakértői programban vett részt, többek között árvízkockázat és a belvíz probléma kezelése, felszín alatti vízkészletek szabályozása, a vízgyűjtő gazdálkodás területén és a Duna hajózóút fejlesztésének kérdéskörében. Ezen a tapasztalatai az Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv Közgazdasági Szakértői Csoportjának munkájában hasznosultak.

Szakmai tevékenységének másik területe a víziközművek működésének közgazdasági kérdései. A REKK Vízgazdálkodási Csoportjának tagjaként részt vett többek között a MAVÍZ benchmarking szervezetének kialakításában és működtetésében, valamint az ERRA számára fejlesztett „Bevezetés a víziközmű szabályozásba” című nemzetközi tréning program elkészítésében.

Közérdekű elfoglaltságai közé tartozik, a vízkörforgáshoz kapcsolódó vízhasznosítási kérdések összefüggéseinek megismertetése érdekében a www.szelidvizorszag.hu blog szerkesztése.

Kapcsolódó elemzések

Kapcsolódó esemény

Elérhetőségek

E-mail:

Telefonszám:
+36 1 482 5153